dedikeret til mere bæredygtig produktion og ordentlige arbejdsvilkår

Grønne initiativer

For mpDenmark er miljø, klima og bæredygtighed vigtigt - det er en inkorporeret del af vores værdigrundlag og en naturlig del af vores strategi.

Vi arbejder løbende på at optimere bæredygtigheden af vores produktion samt at forbedre vores produkter gennem grønne tiltag.

Bæredygtighed er et emne, som vi i huset arbejder med på daglig basis. Vi ved, at vi hele tiden kan blive bedre, og vi udvikler os løbende.

100% ejet fabrik i Letland


Egen værdikæde med egen fabrik i Letland

I 2009 byggede mpDenmark sin helt egen fabrik i Letland tæt på hovedstaden Riga. Fabrikken er 100% ejet af mpDenmark, og det er her produktionen af langt størstedelen af produkterne foregår. På fabrikken er der ca. 80 kollegaer og derudover 152 særligt udviklede strikkemaskiner, som hver dag medvirker til produktionen.

I Letland produceres der året rundt en bred vifte af kvalitetsstrømper og strømpebukser. Hvert par strømper eller strømpebukser passerer gennem 16 par hænder, før de er klar til at blive distribueret ud til forhandlerne.

Kontinuerlig indsats for at reducere miljøaftryk

I 2017 investerede mpDenmark mere end 2 mio. EUR i modernisering og udvidelse af fabrikken og har nu et produktionsanlæg i topklasse. I 2021 blev der opsat solcellepaneler for at kunne producere elektricitet og reducere CO2-udledningen. mpDenmark fortsætter med at optimere produktionen med nye initiativer henimod en mere bæredygtig produktion.

kulstofaftryk reduceret med mere end 100 tons om året

mpDenmark bestræber sig på at skabe en bæredygtig profil i hele værdikæden. Gennem målrettede tiltag er det lykkes at reducere CO2 aftrykket med mere en 100 tons om året sammenlignet med 2016.

 

Der bruges ingen fossile brændstoffer til opvarmning af fabrikken i Letland

 

Målet er at opnå CO2 neutral produktion inden 2030

 

solcelleanlæg installeret på fabrikken i maj 2021 

mpDenmark arbejder kontinuerligt på at optimere og forbedre produkterne gennem grønne initiativer. 
På fabrikken i Letland følges alle de europæiske standarder, der bidrager til at minimere CO2-aftrykket i produktionen. 

Hør Morten Bundgaard, tidligere direktør, nuværende medejer og bestyrelsesmedlem i mpDenmark, fortælle om de grønne initiativer på fabrikken i Letland.

Målet er at have et CO2-neutralt produktionsanlæg i 2030.

I 2023 forventes det også, at mpDenmark bliver BSCI-certificeret.

keyboard_arrow_up