keyboard_arrow_down

Merinould

merinould

Merinould er et naturligt uldprodukt, der kommer fra merinofår. Merinould er temperaturregulerende, varmer selv i våd tilstand og absorberer ikke svedlugt. Selvom strømperne bliver våde, bliver fødderne ikke kolde.

Merinould er også meget blødere og tyndere end almindelig uld, hvilket giver gode muligheder for at producere tyndere sokker.

Endelig har den merinould, som mpDenmark bruger, fået en såkaldt Superwash-behandling, som gør det muligt at vaske strømperne ved 30° i vaskemaskine.

Mulesing-fri

Alle strømper og strømpebukser lavet på mpDenmarks egen fabrik i Letland er dokumenteret mulesing-fri. 

Mulesing er en kontroversiel praksis, hvor hudfolder omkring haleområdet på merinofår fjernes uden bedøvelse. Det er primært gjort for at forhindre flueangreb, hvor bestemte fluer lægger deres æg i hudfolderne, hvilket fører til infektioner og andre sundhedsproblemer. Udøvelsen af mulesing har dog givet anledning til bekymringer om dyrevelfærd på grund af den smerte og stress, det forårsager for fårene.

Mulesing-frie gårde prioriterer dyrevelfærd ved at bruge alternative metoder til at forhindre flueangreb. Dermed tilbyder mulesing-frie strømper, ligesom almindelig uld, blødhed, fugttransporterende egenskaber og temperaturregulering.

Udvalgt uld fra mpDenmark

keyboard_arrow_up